Windows 7 med fritt nettleservalg

Etter en god del “diskjusjoner” har Microsoft og EU kommet til enighet om fritt nettleservalg.

Løsningen de har blitt enigen om er et valg hvor brukeren får velge mellom 12 nettlesere, alle skal få lik eksponering.

Les mer hos VG

6 thoughts on “Windows 7 med fritt nettleservalg”

 1. Syntes dette er litt tull, siden dette kun gjelder M$. Samme skulle blitt krav om til Apple og siden de gjør det på samme måten som M$.

 2. @Vegard:
  MS har en så stor andel av OS markedet at de per definisjon har monopol. Dette monopolet har de utnyttet til å pushe Internet Explorer på sine brukere. Det er det de blir straffet for, å bruke ett monopol for å skaffe et til.

  Apple er enda verre enn MS til å bedrive lockin, men de har på ingen måte samme markedsandeler som MS, og lovene som gjelder monopol kan derfor ikke brukes mot de.

 3. Hvorfor er det slik at de rike må alltid svi for at de har jobbet seg på ærligvis opp. Det er jo ikke microsofts feil at konkurrenter har vært hengende etter.

 4. Men at man ikke har størst markedsandel burde ikke være en unnskyldning for å slippe å måtte tilby et utvalg av nettlesere, eller andre basisprogrammer for den saks skyld.

  Jeg er av den oppfatning at må Microsoft gjøre dette, må alle andre OS gjøre det samme, i det minste de som både er leverandør av OS og nettleser

 5. Er jo MS som er en stor stygg ulv, Apple er snille og kan gjøre som de vil. Seriøst, skal MS måtte gjøre dette må også Apple føye seg etter. Apple generelt er verre enn MS når det kommer til å låse produkter i hytt og gevær…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *